Dla niedowidzących Rozmiar tekstu:AAA
Bolagets ledning


Jacek T. Matyjasik

Finansdirektör i PKN ORLEN,

Ansvarig för likviditeten, kontanter och marknadsrisker, inklusive fx, räntor och råvaror samt kredithantering, vindikation och försäkringar. VD och styrelseordförande i ORLEN Finans och ORLEN Capital, båda med hemvist i Sverige samt ORLEN Insurance och ORLEN Holding Malta, båda med hemvist i Malta. PKN ORLEN Koncernen är verksam i Polen, Tjeckien, Litauen och Tyskland och är med sin årsomsättning på 30 miljarder euro den största integrerade raffinerings & petrokemi-företaget i Central och Östeuropa med ett nätverk av 2700 bensinstationer. Var tidigare chef för Corporate Banking på ING Bank. Innehar en MBA från Carlson School of Management University of Minnesota, och en MSc från Warsaw School of Economics, fakultetet för bank och finans.

Far till två döttrar, har avklarat två maratonlopp.Anna Litewka

Director hos CorpNordic Sweden AB

Jobbar med bolagsförvaltning och obligationstransaktioner. Styrelsemedlem och VD för Orlen Finance AB och ORLEN Capital AB. Tidigare trainee och juridisk praktikant på Linklaters Warszawa och insolvensrättsligabyrån Lofalk Advokatbyrå i Stockholm. Jur Kand från Stockholms Universitet. Flytande i polska, svenska och engelska. 

Intresserar sig av fotografi. 


Witold Literacki

Styrelseledamot

Witold Literacki har en examen från MBA Lublin Business School. Han är ansvarig för skatter i PKN ORLEN SA – en ledande aktör inom raffineringssektorn i Central-och Östeuropa. Under sin 22 åriga arbetslivserfarenhet inom skatt har han arbetade för Arthur Andersen, Carrefour Polen och RWE STOEN. Han är ordförande i gruppen för punktskatter på LEWIATAN -  Tax Council Polish Confederation of Private Employers.


Robert Jasiński

Styrelseledamot

Executive Director för Business Controlling inom PKN ORLEN. Ansvarig för värdeökning inom koncernen. Medlem i styrelsen för ORLEN Finans och ORLEN Capital, båda med hemvist i Sverige. Styrelseledamot i ORLEN Lietuva, vice ordförande i förvaltningsrådet för Anwil, ORLEN Upstream och ORLEN Deutschland. Styrelseledamot i förvaltningsrådet för Ceska Rafinerska. Har tidigare varit chef för TP S.A., Netia Group samt konsult hos Price Waterhouse. MSc från Łódź Universitet med specialisering på ekonomisk cybernetik och informatik samt medlem i ACCA (London).
 
 

ORLEN-Gruppens märken